Több tucat vendéglátós, fodrász, zenész, vállalkozó tiltakozott az elmúlt napokban is Belgrádban a szerbiai képviselőház előtt - tudósított a vajdasági Szabad Magyar Szó.

A tüntetők továbbra is úgy gondolják, hogy diszkrimináció áldozatai. A korlátozó intézkedések miatt vonultak a parlament elé, ahonnan a honatyáknak üzentek. A megmozdulások kedden kezdődtek a szerb fővárosban.

Leginkább a "hagyjatok bennünket dolgozni" szlogent lehetett hallani. A tiltakozás idején akadozott a közlekedés a környéken. "Azt akarjuk, hogy vagy mindenkit zárjanak be, vagy senkit. Ha nem engednek bennünket dolgozni, hamarosan néhány ezren leszünk itt a téren, blokkoljuk az utcákat, és akinek dolgoznia kellene, az sem juthat el a munkahelyére" - mondta az egyik tüntető, aki hozzátette, senki sem szervezte meg a tiltakozást, az emberek azért vonultak a parlament elé, mert éhesek.

A tüntetők arról is beszéltek, hogy ha azonnal megszüntetik a szigorító intézkedéseket, akkor nem folytatják a tiltakozást, de követelni fogják, hogy térítsék meg a kárukat. "Csak azt szeretnénk, ha hagynának bennünket dolgozni. Nincs egyetlen bizonyíték arra, hogy a vendéglátóhelyeken jobban terjed a vírus, mint máshol" - mondta egy másik tiltakozó.