A legnagyobb amerikai olaj- és gázipari vállalat kedden azt közölte, hogy az egyszeri tételek nélküli részvényarányos eredménye 2,05 dollár volt, szemben a 2020 negyedik negyedévi részvényenkénti 3 centtel.A cég bevétele csaknem a duplájára emelkedett, 84,97 milliárd dollárra 46,54 milliárd dollárról.

Az elemzői véleményének átlagában kisebb, 1,94 dolláros egyszeri tételek nélküli részvényarányos eredmény és nagyobb, 85,1 milliárd dolláros bevétel szerepelt - írja az MTI.

Az Exxon Mobil szénhidrogén-termelése a negyedik negyedévben éves szinten 2 százalékkal, napi 3,816 millió hordó kőolaj-egyenértékre (boe) nőtt. A kőolaj átlagos eladási ára 8 százalékkal nőtt a harmadik negyedévhez képest, a földgázé pedig 63 százalékkal emelkedett.

A kutatás és termelés (upstream) üzletág nyeresége 6,09 milliárd dollár volt a december végével záródott három hónapban az egy évvel korábbi 18,53 milliárd dolláros veszteség után. A finomítás és kereskedelem (downstream) üzletágban a nyereség 1,47 milliárd dollárt tett ki az egy évvel korábbi 1,21 milliárd dolláros veszteséget követően. A vegyipari üzletág nyeresége 691 millió dollárról 1,91 milliárd dollárra nőtt.

Az Exxon Mobil kedden azt is bejelentette, hogy egy 10 milliárd dolláros részvény-visszavásárlási programot indít.

A beruházások összege a tavalyi negyedik negyedévben 5,8 milliárd dollár volt, 2021 egészében 16,6 milliárd dollár, összhangban a vállalat saját előrejelzésével.

Tavaly az Exxon Mobil 23,04 milliárd dollár adózott eredményt ért el, szemben az egy évvel korábbi 22,44 milliárd dolláros veszteséggel. A bevétel 285,64 milliárd dollárra nőtt 181,5 milliárd dollárról, a szénhidrogén-termelés pedig napi 3,712 millió hordó kőolaj-egyenértékre csökkent az előző évi 3,761 millió hordóról.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!