A részvénypiac forgalma 6 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest. Az Equilor Befektetési Zrt. elemzője szerint a pénteki kereskedés a külső körülményekhez képest jól alakult, hiszen a nemzetközi hangulat kedvezőtlen, de így is kevés volt az egész heti gyenge teljesítmény ellensúlyozására.

Jelentős mértékben csak az OTP korrigált az utolsó kereskedési nap végére, ami Varga Zoltán szerint a napok óta tartó gyengülés korrekciójának tekinthető. Más magyarázat nincs a bank részvényeinek erősödésére, hiszen a romániai cégük eladásáért a vártnál alacsonyabb vételárat kapnak – tette hozzá.

  • Mol 6 forinttal, 0,21 százalékkal 2900 forintra erősödött, 399,3 millió forintos forgalomban.
  • Az OTP-részvények ára 345 forinttal, 2,09 százalékkal 16 850 forintra nőtt, forgalmuk 4,0 milliárd forintot tett ki.
  • Magyar Telekom árfolyama 5 forinttal, 0,65 százalékkal 765 forintra csökkent, forgalma 234,2 millió forint volt.
  • Richter-papírok árfolyama 10 forinttal, 0,1 százalékkal 9835 forintra mérséklődött, a részvények forgalma 997,6 millió forintot ért el.

BUMIX 5658,15 ponton zárt pénteken, ez 20,67 pontos, 0,37 százalékos emelkedés a csütörtöki záráshoz viszonyítva.

 

Bejelentette az OTP: kivonul Romániából

Eladja román leányvállalatát az OTP Csoport. A vevő a piacvezető román bank, a Banca Transilvania.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!