Pénteken kötelező érvényű megállapodást írt alá az OTP Csoport a Banca Transilvaniával (BT) az OTP Bank Romániában fennálló részesedésének értékesítéséről. Ennek értelmében az OTP csoport az OTP Bank Románia leányvállalatait is eladja, vagyis a pénzintézet teljesen kivonul a román piacról.

A szabályozói engedélyek megszerzését követően az OTP Bank Románia egyesül a BT-vel, a márkanevet azonban átmenetileg megtartják, annak érdekében, hogy az egyesülés befejezéséig biztosítsák a zökkenőmentes átmenetet az ügyfelek és a munkatársak számára.

Az OTP Bank Románia fenntartja továbbá a Bethlen Gábor Alapítvány felé a Szülőföldön magyarul programmal kapcsolatban fennálló kötelezettségvállalásait és ugyanazokkal a feltételekkel fogja kiszolgálni az összes ügyfelét, mint eddig, ideértve a többnyelvű vagy kétnyelvű kiszolgálást azokon a területeken, ahol ez szükséges – írja a bank közleményében.

Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy a bank hosszú utat tett meg az alatt a húsz év alatt, amíg Romániában működött.

„Jelentős organikus növekedést értünk el az elmúlt években, mindamellett világossá vált, hogy stratégiai növekedési céljainkat nem tudjuk elérni akvizíciók nélkül, márpedig az belátható jövőben kis esély mutatkozik egy lehetséges felvásárlásra.” – tette hozzá.
A közlemény szerint az OTP Bank Románia piaci részesedése Romániában 2,64 százalékot tesz ki a teljes eszközállomány tekintetében. Jelenleg nagyjából 420 ezer lakossági és több mint 22 ezer vállalati, illetve kkv ügyfele van, köszönhetően 1800 munkavállalójának és a közel 100 fiókból álló hálózatának.

Régóta húzódó ügylet végére tehet pontot az OTP

Csányi Sándor a jövő héten tárgyalhat a Banca Transilvania vezérigazgatójával az OTP romániai leányvállalatának eladásáról.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!