Nagy-Britannia újabb szankciókkal sújtotta a Chelsea tulajdonosának, Roman Abramovicsnak két közeli munkatársát válaszul Oroszország ukrajnai inváziójára, és közölte, hogy vagyonbefagyasztás alá vetette őket, akkora lépéssel, ami eddig még nem volt – írja a Reuters.

A hatóságok mostani célpontja a Chelsea labdarúgóklub igazgatója, Eugene Tenenbaum és egy másik Abramovics-üzlettárs, David Davidovics. Davidovicsot beutazási tilalommal is sújtják.

Abramovics két általa irányított céget adott át Tenenbaumnak és Davidovicsnak azon a napon, amikor Oroszország megszállta Ukrajnát - jelentette a Reuters a múlt hónapban.

A kormány közölte, hogy 10 milliárd dollár értékű, a két férfihoz kapcsolódó vagyontárgyak befagyasztását rendelte el, akiket azért szankcionáltak, mert szoros kapcsolatban állnak Abramovicscsal, aki a múlt hónapban több olyan gazdag orosz állampolgár sorába került, akiket brit és európai uniós szankciókkal sújtottak.

Abramovics korábban tagadta, hogy szoros kapcsolatai lennének Putyinnal, viszont valamiért belefolyt a béketárgyalásokba, majd megmérgezték.