A francia partok mellett adóparadicsomban a rendőrség razziát tartott az Abramovicshoz "gyaníthatóan köthető" létesítményekben, a helyi királyi bíróság pedig elrendelte a vagyonbefagyasztást - olvasható a portálon.

Jersey a Csatorna-szigetek részeként Franciaországtól 23 kilométerre fekszik és a brit korona védelme alatt áll. A pénzügyi szolgáltató cégek és a turisták mellett a sziget régóta mágnesként vonzza a gazdagokat.

A Bloomberg Billionaires Index szerint 13,9 milliárd dolláros nettó vagyonnal rendelkező Abramovics képviselői nem reagáltak az ügyre.

Abramovicsot az Európai Unió és az Egyesült Királyság a múlt hónapban szankcionált, ugyanis a milliárdos közel áll Vlagyimir Putyinhoz. Vagyonát befagyasztották, jachtjait "üldözik",  és bizonytalanná tették a Chelsea FC labdarúgóklub jövőjét.

Korábban a a Kajmán-szigeteki hatóságok is bejelentették, hogy 7,3 milliárd dollárnyi, az Egyesült Királyság által szankciókkal sújtott orosz magánszemélyekhez és vállalatokhoz köthető vagyont zároltak.