Újra pályázható a megújuló energiahordozó-felhasználás növelése érdekében kiírt pályázat a közép-magyarországi régióban - közölte a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség. Az Új Széchenyi Terv keretében újranyitott kiírásra július 22. és 26. között pályázhatnak az érdeklődők, a rendelkezésre álló keretösszeg 1,494 milliárd forint, ebből 896 millió forint a közszféra, 598 millió forint pedig a cégek számára áll rendelkezésre, a kiírás szerint várhatóan 15 pályázat részesül majd támogatásban.

A megújuló alapú energiatermelésen belül a szél-, a nap-, a geotermikus energia, illetve a biomassza, a geotermikus energia, hőszivattyús rendszerek felhasználása tartozik a kiírás hatálya alá. A mikro- és kisvállalkozások Pest megyében 50, a középvállalkozások 40, egyéb cégek 30 százalékos támogatási intenzitással számolhatnak, Budapesten ezen arányok rendre 30, 20 és 10 százalék, a nonprofit szervezetek 85, a közszféra pedig 100 százalékos támogatásra pályázhat.

Az elnyerhető támogatás legalább 2 millió, legfeljebb 100 millió forint lehet, az alacsony keretösszeg miatt várhatóan a korábbi hasonló konstrukciókhoz hasonlóan gyorsan kimerül majd a keret.