Az orosz külügyminisztériumi szóvivő a Solovjov Live című műsorban a Moszkva városát ért vasárnapi és keddi dróntámadásokat a 2001. szeptember 11-i, közel háromezer halálos áldozatot követelő amerikai terrortámadásokhoz hasonlította.

Globális terrorakció

Marija Zaharova szerint a Moszkva elleni dróntámadások módszertanilag egybeesnek a különböző léptékű globális terrortámadásokkal.

Nézzünk egy másik példát, 9/11, az ikertornyok. Kolosszális számú áldozat, de a módszertan ugyanaz. A Moszkva City egy polgári létesítmény, amely nemcsak irodákat tartalmaz, hanem lakó- és adminisztratív épületeket is, amelyeknek semmi közük a katonai célpontokhoz. Mintha ugyanaz a kép ismétlődne

– hangsúlyozta a műsorban Marija Zaharova.

Újabb dróntámadás érte Moszkvát

Ismét drónokkal támadták meg az orosz fővárost: többet leszedett a légvédelem, egy pedig becsapódott az egyik toronyházba. Bővebben --->

Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő viszont azt mondta, hogy a Kreml nem lát analógiát a Moszkva City-t ért ukrán dróncsapások és a szeptember 11-i támadások között.

Nincs hasonlóság

Dmitrij Peszkov válaszolt egy kérdésre is, amely a moszkvai fokozott biztonsági intézkedésekre vonatkozott.

Valóban létezik a fenyegetés, ez nyilvánvaló, és intézkedéseket teszünk

– mondta a szóvivő. Az első támadás után Peszkov azt mondta, hogy nem tervezik a terrorveszély szintjének emelését Moszkvában és a moszkvai régióban, mert már minden biztonsági intézkedést már megerősítettek számolt be a Meduza.

Két napon belül

Július 30-án éjjel két drón megrongálta a moszkvai városi irodaházak homlokzatát. Az egyik toronyban egy biztonsági őr megsérült. Augusztus 1-jén éjjel ismét egy drón csapódott ugyanabba a kormányzati negyedbe, ahol az orosz gazdaságfejlesztési minisztérium irodái találhatók, ráadásul ugyanabba a magasépületbe.

Vasárnapra virradóra Szergej Szobjanyin moszkvai polgármester bejelentése szerint három ukrán drónt lőttek le, kettő pedig irodákba csapódott be. A kedd hajnali újabb támadásról azt mondta, hogy több drónt lelőtt az orosz légvédelem, de elmondása szerint az egyik így is eltalálta a Moszkvi Sziti tornyot, megrongálva a homlokzatot a 17. emelet magasságában.

Drónok csapódtak Moszkva ikertornyaiba, Putyin parádézás közben tudta meg

A vasárnap hajnali dróntámadásban megrongálódott egy toronyház Moszkva belvárosában. Szergej Szobjanyin moszkvai polgármester szerint ukrán drónok csaptak le az orosz fővárosra. Bővebben --->