Dróntámadás érte Moszkva belvárosának egyik toronyházát, amelyek homlokzatai megrongálódtak.

Szergej Szobjanyin moszkvai polgármester szerint ukrán drónok támadták meg a várost szombat késő este/ vasárnap hajnalban. A városvezető szerint nem súlyos a kár, és sérültek sincsenek – derült ki Szergej Szobjanyin Telegram-csatornája alapján.

Ugyanakkor a Lettországból szerkesztett, független orosz ellenzéki portál, a Meduza úgy tudja, hogy az úgynevezett OKO-2 toronyban, amelyet a drónok eltaláltak, megsérült egy biztonsági őr. Az orosz biztonsági szolgálatok azt szintén – bár virágnyelven –, de közölték, hogy az épületben robbanás történt. Illetve a dróntámadást elszenvedett toronyház ablakai mind betörtek az első emelettől a negyedikig, ahogy az ötödik és a hatodik emeleten is berepedtek az üvegek.

Az orosz védelmi minisztérium szerint három drón vett részt a Moszkva elleni támadásban: közülük egyet az orosz légvédelem iktatott ki, kettő másik pedig maga veszítette el az irányítást és lezuhantak egy emberek által nem lakott moszkvai területen.

Mindezzel párhuzamosan a moszkvai Vnukovoi nemzetközi repülőteret is lezárták vasárnap hajnalban: a gépek nem landolhattak itt és nem is szállhattak fel egy ideig „technikai okokra” hivatkozva. A légi forgalomra vonatkozó korlátozást azóta feloldották, és a repülőtér a megszokott ütemben, zavartalanul üzemel.

Vlagyimir Putyin orosz elnöknek jelentették a Moszkva elleni dróntámadást – ezt Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő közölte az orosz állami hírügynökséggel vasárnap délelőtt. Az orosz elnök ekkor épp egy szentpétervári haditengerészeti parádén vett részt, amikor megtudta, hogy távollétében mi történt a városban.

Kijev egyelőre nem kommentálta az eseményeket.