A nyolc legnagyobb brit bank sikeresen vette a sztressztesztet: elegendő tőkével rendelkeznek ahhoz, hogy ellenállók maradjanak még a 2008-as globális pénzügyi válságnál is rosszabb, a Bank of England (BoE) által modellezett feltételek mellett.

A brit bankrendszer továbbra is képes lesz támogatni a háztartásokat és a vállalkozásokat a magas kamatlábak időszakában, még akkor is, ha az ország gazdasági és pénzügyi feltételei a jelenleg vártnál nehezebbek lennének.

A nyolc bank adja a brit hitelek 75 százalékát.

FED stresszteszt: az amerikai bankrendszer erős és ellenálló

Az Egyesült Államok minden nagybankja jól vizsgázott a szövetségi központi bank éves stressztesztjén – derül ki a Federal Reserve részletes jelentéséből. Bővebben >>>

Súlyos stresszforgatókönyvvel készülnek

A Bank of England szerint stressztesztjének eredményei azt mutatják, hogy a nagy brit bankok ellenállók egy súlyos stresszforgatókönyvvel szemben, amely az alábbiakat tartalmazza:

A modellezett esetben a bankok tőkemegfelelése a szükséges szint felett maradt, a vizsgált pénzintézetek egyikének sem kell tőkét bevonnia.

A stressztesztben a Barclays Plc, a HSBC Holdings Plc, a Lloyds Banking Group Plc, a Nationwide Building Society, a NatWest Group Plc, a Banco Santander SA brit részlege, valamint a Standard Chartered Plc és a Virgin Money UK Plc vett részt.

Ez a nagyhatalom fog szembesülni a legmagasabb inflációval

A legnagyobb fejlett és feltörekvő országok alkotta gazdasági szerveződés közölte, melyik az a gazdaság a világ legfejlettebb ipari nagyhatalmai közül, amelyik a legmagasabb inflációra számíthat még 2023-ban. Bővebben >>>