Gyengüléssel zártak pénteken a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói - írta az MTI a Reutersre hivatkozva.

A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 201,59 ponttal, 0,77 százalékkal 25 989,63 pontra esett.

Az S&P 500-as mutatója 25,7 ponttal, 0,92 százalékkal gyengült, és 2781,13 ponton fejezte be a napot.

A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 123,98 ponttal, 1,65 százalékkal lett alacsonyabb és 7406,9 ponton zárt.

A pénteki kereskedés legnagyobb vesztesei közé tartozott a technológiai és az ipari részvények mellett az energiaszektor és a nyersanyagipar.

A Brent ára április óta most pénteken első alkalommal csökkent 70 dollár alá, és a 60 dollár alatti WTI ár is nyolc havi mélypontnak számít. Az olajár az októberben elért négyéves csúcshoz képest már húsz százalékkal csökkent.

Az amerikai-kínai kereskedelmi feszültség annak várható gazdasági következményei miatt kétségeket támaszt a világ olajkeresletének növekedésével szemben, ez árcsökkentő hatású.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!