A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtök délután megjelent közlemény szerint a BIF Nyrt.-ben 32,88 százalékos tulajdoni részesedést szerzett a Zürichben bejegyzett BFIN Asett Management AG. A május 2-án történt tranzakció során mintegy 8,49 millió BIF-részvényt vásárolt az új tulajdonos. A BFIN közvetlen részesedést szerzett a társaságban, az új vevő korábban nem rendelkezett tulajdonrésszel a társaságban.

A BFIN-t idén április 5-én jegyezték be Zürichben. A céget hivatalosan Wiesli Stefan David és Joseph A. Belle igazgatósági tagok képviselik, a tulajdonosok nem ismertek a zürich kantoni cégregiszter adatai szerint. Belle jelenleg egy másik vagyonkezelő, a VT Wealth Management AG igazgatótanácsának alelnöke. A Bloombergen megjelent életrajza szerint 1995-ben bankár konferenciát szervezett Budapesten a közép- és kelet-európai térség befektetési lehetőségeiről.

A DonaDöme Kft. szerdán tette közzé a BÉT honlapján, hogy május 2-án tőzsdei tranzakció keretében 468 forintos részvényárfolyamon 6,24 millió darab BIF-részvényt értékesített, s ezzel a társaságban a tulajdoni részesedése 24,18 százalékról 0 százalékra csökkent.

A svájci vevő beelőzte Schmidt Máriáékat?

A BÉT honlapján tegnap este megjelent tájékoztatás szerint Schmidt Máriáék családi cége, a Pió-21 Kft. nyilvános vételi ajánlatot tett a BIF valamennyi részvényére 548 forint forintos árfolyamon. Az ajánlatot benyújtották jóváhagyásra a Magyar Nemzeti Banknak, az azonban annak jóváhagyásáról még nem határozott. Az ajánlatra azért van szükség, mivel a Pió-21 Kft. és annak egyik tagja, Ungár Péter Károly most még csak jelenleg 32,997 százalékos befolyással rendelkezik a cégben, a 33 százalékos küszöb átlépéséhez viszont az ajánlat kötelező.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!