A 2015-ben alapított, magyar és nemzetközi piacon egyaránt aktív, digitális platformfejlesztéssel és fintech megoldások szállításával foglalkozó CyBERG Corp. Nyrt. az elmúlt évben három stabil üzletágat alakított ki és pozitív EBITDA eredményt ért el. Erre építve és a piaci igényekre reagálva a Társaság tőkebevonás révén további kompetenciafejlesztéseket, létszámbővítést és tőkeköltség optimalizálást tervez, valamint újabb akvizíciós lehetőségeket vizsgál - írják közleményükben, amelyben jelzik, hogy a korábban megvásárolt szoftverfejlesztő képességeket és kapacitásokat már integrálták a vállalatba.

Három üzletágat alakított ki a vállalat: AnyUpp e-commerce, gaming és fintech fejlesztési területek.

Az AnyUpp egy univerzális kereskedelmi és lojalitásösztönző platform. A vállalatcsoport saját fejlesztésű alkalmazása jelenleg vendéglátóhelyek számára kínál felhő alapú mobil rendelési- és fizetési megoldást, illetve későbbiekben további szektorok felé is nyújt majd e-commerce szolgáltatásokat. A felépített ügyféladatbázis tiszta és hiteles, így biztosít optimális konverziót partnereknek.

A fintech üzletág blockchain és mesterséges intelligencia fejlesztéseket végez a PayCap pénzügyi szolgáltató számára, digitális fejlesztések révén olcsóbbá téve a pénzügyi szolgáltatásokat.

A gaming üzletág sok éves játékfejlesztési tapasztalattal dolgozik a világ vezető cégeinek globális projektjeiben, jellemzően akár több tízmillió elosztott videojátékrendszereket fejlesztő partnerek számára nyújt magas színvonalú szoftvermérnöki szolgáltatásokat. Ügyfélköre elsősorban az USA nyugati-parti játékfejlesztő cégei.

A Cyberg a gyors piaci terjeszkedés érdekében tőkét kíván bevonni két lehetséges forgatókönyv mentén. Lehetőséget teremt kockázati tőkebefektetésre egy újonnan létrehozott projektcégbe (SPV), míg a másik opció esetében a tőzsdei anyavállalatban zártkörű részvénykibocsátást valósít meg.

„A bevonni kívánt új forrásokból társaságunk tovább építi az üzletágakat, növeli a fejlesztői kapacitásokat, folytatja az AnyUpp piaci terjeszkedését és a kapcsolódó, mesterséges intelligencia alapú fejlesztéseket, optimalizálja a tőkeköltségeket, valamint további akvizíciókat is finanszírozhat” - mondta el Rózsa Balázs, a Cyberg vezérigazgatója.

A sikeres tőkebevonás, a fejlesztések pozitív eredményei, valamint a megvalósuló akvizíciók növelhetik a Cyberg részvények likviditását, és megteremthetik a BÉT-en egy esetleges tőzsdei kategóriaváltás lehetőségét.

Csütörtökön egy másik technológiai cég is megjelent a BÉT-en: az Oszkó Péter által alapított OXO Technologies részvényeivel is lehet kereskedni.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!