Az OXO Technologies Holding értékpapírjai szeptember 9-én ünnepélyes kereskedésindító csengetési ceremóniát követően váltak elérhetővé a befektetők számára a BÉT Xtend piacon. Az eseményen Oszkó Péter, az OXO Technologies Holding igazgatóságának elnöke és Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója volt jelen.

A tőzsdei bevezetést megelőzően az OXO Technologies Holding sikeres zártkörű tőkeemelést hajtott végre, amelynek keretében 3650 forintos áron, 1,25 milliárd forint értékben értékesített részvényeket. A Nemzeti Tőzsdefejlesztési Alap II. Részalap által nyújtott 600 millió forint azonnali tőkeemelése, valamint 700 millió forintra vonatkozó szándéknyilatkozata mellett több mint 30, részben intézményi, részben magánbefektető vett részt a tőkeemelésben, további összesen 652 millió forint értékben. A tőzsdei bevezetés és a tranzakció lebonyolítását kijelölt tanácsadóként a DLA Piper Business Advisory támogatta.

A nemzetközi piacra fókuszálnak

Az OXO Csoport 2014 óta tevékenykedik technológiai befektetőként. A cégcsoport sikeres portfóliójának és befektetői körének összefogása érdekében 2020 januárjában megalakult az OXO Technologies Holding, amely mára a technológiai ágazat egyik vezető befektetői társaságává vált a kelet-közép-európai régiós piacon. A társaság több mint 10 technológiai befektetést fog közre, legfőképpen a nemzetközi piacra fókuszálva, az adatelemzések és egyéb adatalapú szolgáltatások, a mesterséges intelligencia, a kiberbiztonság, a vállalati megoldások és felhőalapú szolgáltatások, valamint a pénzügyi szolgáltatások és elektronikus kereskedelem területén.

„A tőzsdei kereskedésünk elindulása azt jelenti, hogy hazánkban elsőként a technológiai innovációk papírjai a nyilvános piacokon is elérhetővé váltak. Mostantól azon fogunk dolgozni, hogy a hazai és régiós innovációk nemzetközi növekedési potenciálja egyre szélesebb és sikeresebb portfólió formájában jelenjen meg a részvényeinkben” – mondta ki Oszkó Péter, az OXO Technologies Holding igazgatóságának elnöke.

„Magyarország erős innovációs képességgel rendelkezik IT területen, azonban fontos, hogy ezek a cégek megfelelő tőkefinanszírozási lehetőségeket találjanak itthon a hazai tőkepiacon, ami fontos lépés a világpiac meghódítása felé vezető úton. Az OXO Holding ebben a finanszírozási, befektetési modellben képvisel jelentős újdonságot, hiszen a holding tőzsdei megjelenésével ötvözi a nyilvános tőkepiacokban rejlő lehetőségeket a start-up befektetésekhez szükséges szaktudással” – tette hozzá Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!