A Budapest Értéktőzsde részvényindexe 1,25 százalékot erősödött, ezzel pedig 65 939,26 ponton zárt kedden. Czibere Ákos, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője azt mondta, hogy a Richter korrigálta a hétfői lejtmenetét, meg az OTP-nál hasonló emelkedés látható, mint ami a nemzetközi piacokon a szektort jellemzi.

Negatívan hatott ugyanakkor a szakértő szerint a Mol árfolyamára, hogy Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter kilátásba helyezte, hogy javasolni fogja a beavatkozást az üzemanyagárakba. Ennek formája ugyanakkor még nem dőlt el.

Az OTP-részvények ára 360 forinttal, 2,11 százalékkal 17 415 forintra, a Magyar Telekom árfolyama 2 forinttal, 0,21 százalékkal 940 forintra, a Richter-papírok árfolyama 310 forinttal, 3,58 százalékkal 8960 forintra emelkedett. Azonban a Mol árfolyama 40 forinttal, 1,34 százalékkal 2940 forintra csökkent.

A BUMIX értéke 0,31 százalékkal nőtt a hétfői záráshoz képest.

Nem fogy a lakossági állampapír, meg is van az oka

A kamatokkal együtt a lakossági állampapírok kereslete is visszaesett. Van olyan papír, aminek vonzó lehet a kamata, de más tényezők más irányokba mozgathatják a megtakarításokat.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább--->

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!