A Vodafone 2018. december 31-i és 2019. január 1-ei adatai  szerint a felhasznált mobilinternet mennyisége szilveszterkor és az újév első napján is valamivel több mint 50 százalékkal nőtt az előző évhez képest. A két nap adatforgalma összesítve közel 110 millió MB-tal haladta meg a tavalyi év ugyanezen időszakát.

A telefonhívások száma december 31-én kis mértékben nőtt a tavalyi évhez képest, így a Vodafone hálózatán a lebeszélt percek száma aznap meghaladta a 10 milliót. Másnapra sem csökkent a beszélgetési kedv, a hívások száma ugyan minimálisan kevesebb volt, a hívások időtartama azonban valamivel meghaladta az előző napit.

Idén a Vodafone ügyfelei december 31-én közel 40 ezer mms-t küldtek a szolgáltató hálózatán, míg elsején további 28 ezret. Mindkét napra jellemző, hogy csökkent az sms-ben köszöntők aránya az előző év hasonló időszakához képest: szilveszterkor hozzávetőlegesen 9 százalékkal, az év első napján pedig átlagosan több mint 13 százalékkal.

A mobilinternet népszerűsége azonban kiemelkedő növekedést produkált, különösen 2016-hoz képest szembetűnő a változás, hiszen a Vodafone ügyfelei által felhasznált adat mennyisége a 2016. december 31-i közel 59 millió MB-ról 2018. december 31-re közel háromszorosára, több mint 162 millió MB-ra nőtt.