Több mint 1,6 millió gépjárművet hív vissza a Tesla Kínában a kormányszoftver és az ajtókat záró rendszer problémái miatt – írja a BBC.

A visszahívás az S, az X, a 3 és az Y modelleket is érinti. A problémákat a szoftver távoli frissítése fogja megoldani, vagyis a járműveket nem kell márkakereskedésekbe vagy szervizekbe vinni.

Kevesebb mint egy hónapja a Tesla már kénytelen volt visszahívni az Egyesült Államokban kétmillió autót szintén a kormányzásért felelős szoftver hibái miatt. 

A kínai szabályozó, az Állami Piacszabályozási Hivatal (SAMR) visszahívásnak minősítette a tervezett járműfrissítést, annak ellenére, hogy az távolról fog megtörténni.

A Tesla összesen 1.610.105 járműhöz fog kiadni frissítést, beleértve az importált S és X modelleket, valamint a Kínában gyártott Model 3 és Y autókat, amelyeket 2014 és 2023 között gyártottak.

A szabályozó hozzátette, hogy ennek célja az automatikus kormányzási funkcióval kapcsolatos problémák megoldása és az ütközések kockázatának a csökkentése. A Tesla emellett külön frissíti 7538 darab S és X típusú autó szoftverét is, hogy megoldja az ütközések során kinyíló ajtók problémáját.

2022-ben a Tesla már közel 128 ezer autót volt kénytelen visszahívni az ázsiai országban a hátsó motorinverter hibája miatt.

Sosem hittük volna: megelőzték a Teslát, nem is akárki

Olyan gyorsan növeli termelését és eladásait a kínai BYD, hogy beérte a Teslát. Az elektromos autó egyszerű szerkezet, minden az akkumulátoron múlik, és mint kiderült, már 20 éve Nokia telefonjaink is részben a kínai gyártó akkumulátoraival működtek. Bővebben --->