A válaszadók túlnyomó többsége, azaz 86 százaléka, beleértve a kormánykoalíciót támogatók 79 százalékát is, úgy nyilatkozott, hogy a gázai támadás az ország vezetésének kudarca. 

Ötből négyen gondolják azt, hogy a kormány és Benjámin Netanjahu miniszterelnök okolható a Hamász-terroristák tömeges beszivárgásáért és az Izrael déli részén történt mészárlásáért –derült ki egy közvélemény-kutatásból, amelynek eredményeit a The Jerusalem Post közölte

Továbbá a válaszadók szinte mindegyike (94 százalék) azt mondta, hogy a kormány felelős a biztonsági felkészültség hiányáért, amely a támadáshoz vezetett,.

A válaszadók többsége (56 százalék) úgy gondolja, hogy Benjámin Netanjahunak le kell mondania a mostani hadművelet lezárása után.

Emellett a válaszadók 52 százaléka Yoav Gallant védelmi miniszter lemondására is számít. A kormánykoalíció híveinek viszont csak a 28 százaléka menesztené a miniszterelnököt. 

Újabb 65 magyar állampolgárt sikerült kimenekíteni Izraelből

A magyarok, köztük 18 gyerek jelenleg hajóval Ciprusra tartanak, ahonnan a kormány repülőgéppel hazaszállítja majd őket Magyarországra – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A tárcavezető beszámolt arról is, hogy a biztonsági helyzet továbbra is rendkívüli aggodalomra ad okot, ezért a legfőbb feladat a konzuli védelemre regisztrált több mint kétszáz magyar állampolgár hazajuttatása. Az előző nap bejelentett evakuációs művelettel kapcsolatban elmondta, hogy kétszáz jegyet tudtak szerezni egy Izraelből Ciprusra közlekedő hajóra, ezeket fel is ajánlották a közel-keleti országban rekedt magyaroknak, akik közül ez a 65 ember élt a lehetőséggel. Az érintettek várhatóan péntek délután fognak megérkezni Magyarországra. 

Érdemes viszont megjegyezni, hogy a felmérést azelőtt végezték, hogy az ellenzéki Beni Ganc volt védelmi miniszter szerda este csatlakozott az egységkormányhoz. Jaír Lapid ellenzéki vezető már a Hamász palesztin terrorszervezet támadásának napján, azaz már szombaton jelezte, hogy hajlandó lenne segíteni Netanjahunak.

Az izraeli miniszterelnök ezt követően ajánlotta fel Lapidnak és Gancnak, hogy lépjenek be egy sürgősségi egységkormányba.

 

Felbőszült tömeg, rettegő tanárok, pattanásig feszült a helyzet Németországban

Zavargások, letartóztatások, iszlamista palesztin bevándorlók engedély nélküli megmozdulásai és iskolai erőszak uralkodott el a német fővárosban az Izrael elleni, hétvégi terrortámadás óta. Bécsben is mindennaposok a tüntetések. A helyzet pattanásig feszült. Bővebben --->