A lengyel kamionosok november 6-án kezdték akadályozni a forgalmat, miután azt követelik, hogy az ukrán szállítócégek csak engedéllyel tevékenykedhessenek az Európai Unió területén. A kamionosokhoz egy idő után a gazdák is csatlakoztak. 

A gazdák nevében egyik vezetőjük a Reuters szerint megállapodott a lengyel mezőgazdasági miniszterrel, hogy az egyik átkelőn beszüntetik az ukrán kamionok átkelésének akadályozását január elejéig.

A lengyel kamionosok ugyanakkor nem értenek egyet a lazítással, ezért a másik három határátkelőn az eddigi óránként 3 kamion helyett most csak 3 óránként egyet fognak átengedni. Hozzátették, hogy ez a segélyszállítmányokat és a hadifelszereléseket nem érinti.

Az új lengyel kormány egyik helyettes minisztere pénteken azt jelezte kijevi tárgyalásai után, hogy reményei szerint év végéig megoldódik a probléma, és a blokád megszűnik. 

A magyar kamionosoknál is betelt a pohár

A Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének főtitkára szerint az ukrán áruszállítók uniós piacon való megjelenése legyőzhetetlen konkurenciát jelent számukra. Bővebben --->