Pénteken megkezdődik a győri fővonal pályarekonstrukciójának újabb szakasza, a munkálatok már egyidejűleg érintik mindkét vágányt, ezért három héten keresztül teljesen szünetel a vonatközlekedés Biatorbágy és Szárliget, illetve Tatabánya, éjszakánként pedig Szárliget és Budaörs között.

A Mávinform a vasúttársaság honlapján azt írta, hogy ezeken a szakaszokon kizárólag pótlóbuszok viszik majd az utasokat november 17-ig. Már szeptember 18-tól jelentősen módosult a vonatok menetrendje, ezért a felújítás első ütemében is hosszabb eljutási időre, rövidebb útvonalon közlekedő vonatokra és pótlóbuszos átszállásra kellett számítaniuk az utasoknak.

Hosszabb lesz az utazási idő

Péntektől a győri fővonal Biatorbágy és Szárliget közötti szakaszán végzett pályafelújítás miatt a tehervonatok forgalmát a Székesfehérvár-Komárom vonalra terelik, ezért ott átmenetileg személyszállító vonatok nem közlekednek, mivel az átterelt teherforgalom bizonytalanná és kiszámíthatatlanná tette volna a személyszállítás menetrendjét.

20-25 perccel hosszabb eljutási idővel kell számolni, mivel a pótlóbuszok megállási helye a legtöbb esetben távolabb esik a vasútállomásoktól és a megállóhelyektől.

A babakocsival, kerekesszékkel felszállás, utazás megkönnyítéséért részben akadálymentes, úgynevezett alacsony belépésű buszok közlekednek, amelyeken kerékpár azonban nem szállítható.

A tehervonatok közlekedése a Székesfehérvár-Komárom vonalon a megszokottnál nagyobb zajhatással jár majd, ez éjszaka is hallható lesz a vasútvonal menti térségekben, településrészeken.