Már nem kell sokat várni az idei esztendő legjelentősebb termálfürdős újdonságára. A különleges építészeti megoldásokat felvonultató makói Hagymatikum Gyógyfürdő új részlegében hamarosan a próbaüzem is megkezdődhet – írja a termalonline.hu.

Makón 1956-ban találtak termálvizet és már az 1960-as évek óta működött egy termálfürdő, így nagy múltja van a városban a fürdőknek. Az igazi előrelépést azonban a Hagymatikum Gyógyfürdő 2012-es átadása jelentette.

A fürdő Makovecz Imre tervei alapján készült el, az építész eredeti terveiben egy ennél is nagyobb fürdő szerepelt, azonban az akkori anyagi lehetőségek ennek a megvalósítását nem tették lehetővé.

2021-ben jelentették be, hogy állami támogatást kap Makó a fürdőfejlesztéshez, ami megduplázza a termálfürdő eddigi kapacitását: a több mint 3200 négyzetméteres alapterületű beruházás során családi és élményzóna, három fedett csúszdával ellátott csúszdatorony, valamint napozóteraszos nyári öltöző épült, illetve kialakítottak egy 220 négyzetméteres külső termálmedencét is.

Az új részleg december közepére elkészült, jelenleg már a műszaki átadás-átvétel folyik, a kivitelező még január folyamán kijavítja az esetleges hibákat, mielőtt kezdetét veszi a próbaüzem. Ennek megfelelően már a tavasz során megnyithat a több mint 11 milliárd forintból megvalósult vadonatúj részleg.

Hamarosan nagy változás köszönt ránk a termálfürdőkben

A gyógyvíz mellett egy újfajta víztípussal is megismerkedhetünk. Bővebben --->