Idén a 21 medencés győri fürdőkomplexum megnyitása volt az egyik legjobban várt esemény a fürdők világában, amely az elmúlt évtizedek egyik legnagyobb, ha nem a legnagyobb ilyen típusú fejlesztése volt – írja a Termalonline.

A korábbi Rába Quelle fürdő azon túl, hogy megújult, többek között vízi élményparkkal is bővült: a beruházás összköltsége végül meghaladta a 23 milliárd forintot.győri építkezést többek között az tette ilyen drágává, hogy első körben védőgátat építettek a létesítmény köré, ugyanis a korábbi években a Mosoni-Duna, vagy a Rába áradásakor gyakran víz alá került a terület.

2023 másik jelentősebb fürdős újdonsága a Debrecentől 40 kilométerre található Berettyóújfaluban valósult meg: átadták a Bihar Termálliget fürdő felújított és kibővített fedett részlegét.

A 3,5 milliárd forintból megvalósult fürdőfejlesztésnek köszönhetően a fedett fürdőben gyógyvizes medence, tan- és tornamedence, úszómedence, szaunavilág is a vendégek rendelkezésére áll. Ugyanakkor a gyógyászati részleg átadása még várta magára – emlékeztet a szakportál. 

Ostrom alá vették a turisták a vidéki fürdővárosokat

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) novemberi adatai szerint az idén a fürdővárosokban eltöltött vendégéjszakák száma majdnem 10 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. Az ünnepi időszak várhatóan tovább emeli a fürdővárosok forgalmát – hívta fel a figyelmet csütörtöki közleményében a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ). Bővebben --->