Teljessé vált a napokban a Fonyód és Buzsák-Csisztapuszta között futó kerékpárút, a pálya második, déli része a napokban készült el – közölte Fonyód önkormányzata.

A közvetlenül a Balatoni Bringakörből induló, teljes hosszát tekintve nettó 218 millió forintból megvalósult kerékpárúttól az önkormányzat azt várja, hogy a munkavállalók mobilitásának elősegítésével kedvező hatást gyakorol a foglalkoztatásra, kielégíti a kerékpáros turisták igényeit a nyári turisztikai szezonban, tovább javítja a gyógyvizéről híres Csisztafürdő elérhetőségét, valamint hozzájárul a szezon meghosszabbításához.

A Fonyód és Csiszta közötti távolság mindössze öt kilométer, de korábban huszonöt kilométert kellett kerülni, ha az emberek egyik településről a másikra akartak eljutni

– mondta Kara Lajos, Buzsák polgármestere. Hozzátette, hogy gyönyörű tájakon át vezető aszfaltozott út kedvezőtlen időjárási körülmények között is használható, megkönnyíti a munkába járást, népszerűsíti a sportos életmódot.

Fontos, hogy ne csak a balatoni fürdőzés jelentsen turisztikai programot, hanem más lehetőségeket is megnyissunk a vendégek számára

– hívta fel a figyelmet Hidvégi József, Fonyód polgármestere, amiről beszámolt a Magyar Építők.