„Mi az: fügés, karamellás, tokaji aszús és most mindenki erről beszél?” – kezdi Facebook-posztját Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő. A poszthoz csatolt videóban egy szigetszentmiklósi cukrászdába látogat el a politikus, ahol a tortát is megalkották.

A mestercukrász Lakatos Pál a videóban elmondja, hogy a spicces nevet az édességben található tokaji aszú miatt adták neki, aminek csak az íze maradt meg, az alkoholtartalmát elforralták. A respektust pedig a cukrász az előző mesterei előtt való tisztelgésnek szánta.

Szentkirályi Alexandra a torta elkészítésének mozzanatait is megtekinti, például ahogyan a fügét elkeverik az aszúban, és ahogy a desszert megkapja a karamellás csokoládéból készült áthúzó glézt.

 

kormányszóvivő a posztban megjegyzi, hogy a tortát péntektől bárki megkóstolhatja a Szent István napi rendezvénysorozat keretében, a Magyar Ízek Utcáján.

 

Egy szelet 1400? Drága finomság lett az ország tortája

Óriási a szórás, egyes helyeken nem lesz messze a 2 ezer forintos szeletár. Bővebben--->