Borkai Zsolt szerint az emberek visszavágyják azt a 13 évet, amit polgármesterként eltöltött Győrben.

Erről a volt városvezető az ATV-ben nyilatkozott. Mint mondta: ha a jelenlegi, Fidesz által jelölt polgármester, Dézsi Csaba András „kicsit jobban csinálta volna az elmúlt négy évet, akkor talán most nem beszélgetnénk”.

Borkai Zsolt azt is megerősítette, hogy az önkormányzati választáson elindul a nemrég alapított civil egyesületével, függetlenként.

A győri politikus hozzátette: akkor sem lépne vissza a jelöltségtől, ha Orbán Viktor személyesen kérné erre.

A volt városvezető a döntése meghozatala után elmondta: nem tagja a Fidesznek, azért indul a nyári önkormányzati választáson, mert a győriekért szeretne tenni. Egy demokráciában bármelyik állampolgár elindulhat egy önkormányzati választáson – fogalmazott. 

A Fidesszel együtt eltöltött éveket nem tudja elfelejteni, és bár elváltak egymástól, nem lett egyszerre baloldalivá, és nem is gondolja, hogy azzá kéne válnia.

Én nem a Fidesz ellensége vagyok, hanem a győriek pártján akarok lenni

–  fogalmazott Borkai Zsolt.

Borka Zsoltnak 2019-ben 13 évnyi polgármesteri munka után kellett lemondani városvezetői címéről, miután óriási botrányt kavartak videofelvételek, amelyeken a politikus barátai társaságában vesz részt egy adriai orgián. Az akkor még fideszes politikus polgármesteri széket a botrány ellenére megvédte a 2019-es önkormányzati választáson, de végül néhány nap múlva mégis távozott a tisztségből, mert mint mondta, nem bírta egyedül a nyomást. Erről bővebben itt és itt olvashat.