Öt és fél órás életút interjú készült Borkai Zsolttal. Győr egykori fideszes polgármestere az interjú felvételének másnapján le akarta tiltatni a beszélgetést, a Partizán ezért azt teljes egészében, vágatlanul tette közzé.

Az interjúban Borkai tornász múltjáról, sérülésekről, szöuli aranyérméről, sportvezetői karrierjéről, a befuccsolt olimpiai pályázatról, valamint politikáról és a prostitúcióról is beszéltek a volt polgármesterrel.

Csaknem öt éve óriási botrányt kavart, amikor kikerült a felvételek, hogy Borkai Zsolt és barátai orgiát szerveztek az Adrián. A zsarolással kapcsolatban jelenleg is zajlik a nyomozás, ahol a volt győri polgármestert tanúként hallgatták ki. Arra a kérdésre, hogy hányszor fizetett prostituáltnak szexért, nem adott konkrét választ, csak annyit mondott, hogy „volt rá példa, régen... azt, hogy hányszor, nem tudom”. Elmondta: választott politikusként az adriai jacht volt az első eset.

A polgármesterséget a botrány ellenére végigcsinálta, de állítása szerint nem bírta egyedül a nyomást, ezért mondott le 2019-es győzelme után.

Nekem meggyőződésem, hogy az ellenzék csinálta a lejáratást

– mondta. Abban azonban nem biztos, hogy a Fidesz mindent megtett annak érdekében, hogy „ebből ne legyen ekkora balhé”.

Nem vállaltak fel – húzta alá Borkai, aki úgy érzi, hogy „nem veszi fel ez a vonat”. Arról is beszélt, hogy a párttagságról való lemondásáról Kövér László kérte meg, a polgármesterségről pedig Kósa Lajos miatt mondott le.

„Hogyha ez ilyen mocsokság... tehát ilyen mértékű ez az egész, akkor ez megrendítő” – mondta a volt fideszes politikus elcsukló hangon, arra a felvetésre, hogy saját pártja indíthatta a botrányt.

Ha erről az oldalról közelítjük meg, akkor ez mérhetetlen aljasság

– tette hozzá, mielőtt szüntet kért.

A teljes interjút itt nézheti meg: