Valószínűleg az ünnepek miatt a kereskedők egyre szűkebb sávokban (ékekben és háromszögekben) kereskednek. Ilyen alakzatokat láthatunk például az USD/CHF, valamint a GBP/CHF, devizapárokon is.


USD/CHF
Az amerikai dollár, svájci frank devizapár 4 órás grafikonját felülről egy eső trendvonal szabályozza, míg alulról emelkedő mélypontok jelennek meg, amelyekre egy emelkedő trendvonal húzható. Így alakítva ki a háromszöget.

USD/CHF 4 órás grafikon


Az órás grafikonon már megfigyelhetjük, hogy az árfolyam egy lendületesebb emelkedés után elérte a trendvonal tetejét, ahonnan visszapattant az árfolyam és letörte a rövidtávú emelkedő trendet. Amennyiben az árfolyam innen elindul lefelé, akkor még mindig lehet benne 150 pip profit lehetőség a háromszög aljáig. Amennyiben pedig felfelé indul tovább, átszakítva a csökkenő trendvonalból álló korlátokat, hosszabb távon akár 600 pipet is emelkedhet az árfolyam.

USD/CHF órás grafikon


GBP/CHF
Az angol font, svájci frank 4 órás grafikonját egy igazán szép háromszöget találhatunk, melynek felső szárát az 1,4590 környéki trendvonal, míg alsó szárát az emelkedő mélypontokra húzott trendvonal jelenti. Innen, amennyiben kitör az árfolyam, egy 400 pip körüli mozgásra számíthatunk a jövőben.

GBP/CHF 4 órás grafikon


Az órás grafikonon jól látható az emelkedő trendvonal letörése, amit az árfolyam jelenleg visszatesztel. Amennyiben innen visszaindul lefelé az árfolyam, akkor a csökkenés akár 140 pip profitot is hozhat. Amennyiben pedig a 4 óráson látható háromszögön kívül emelkedik az árfolyam, akkor vételi lehetőségeket kereshetünk.

GBP/CHF órás grafikon

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!