A társaság tulajdonosai elfogadták a tőzsde új javadalmazási szabályzatát is és meghallgatták a BÉT vezetőségének tájékoztatását a szervezet 2016-2020 közötti stratégiájáról.

Balog Ádám az MKB Bank Zrt. elnök-vezérigazgatója és Cselovszki Róbert az Erste Befektetési Zrt. elnök-vezérigazgatója személyében két új Igazgatósági tagot választott a BÉT március 31-i közgyűlése, melyen a tulajdonosok elfogadták a BÉT új javadalmazási szabályzatát is.

A döntéssel a BÉT Igazgatóságában a piaci szereplők már négy taggal képviseltetik magukat a hétfős testületben.

A BÉT igazgatóságának elnöke Nagy Márton (MNB), további tagok: Bacsa György (Mol) Barlai Róbert (OTP) Selmeczi-Kovács Zsolt (Giro) Végh Richárd (MNB) Balog Ádám (MKB) Cselovszki Róbert (Erste).

A fő tulajdonos MNB számára kiemelten fontos, hogy a piaci szereplők többségben legyenek a tőzsde Igazgatóságában, ezzel is biztosítva a BÉT átlátható működését, valamint a BÉT Igazgatósága által február végén elfogadott 2016-2020-ra vonatkozó stratégiájának sikeres megvalósítását is.

Az új stratégia - melyről a közgyűlésen a részvényesek is tájékoztatást kaptak - célja egy olyan átfogó tőkepiac- és tőzsdefejlesztési program megvalósítása, amelynek eredményeképpen a tőzsde hozzájárul a magyar gazdaság növekedéséhez és versenyképességéhez közép- és hosszú távon. A stratégia megvalósítását a BÉT a kormány támogatásával kívánja végrehajtani, így tárgyalásokat folytat a nemzeti tőzsde fejlesztésének lehetőségeiről - közölte a tőzsde.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!