A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett tájékoztatás szerint a felhatalmazás 18 hónapos időtartamra szól, a társaság által kibocsátott, legfeljebb a mindenkori alaptőke öt százalékának megfelelő darabszámú, egyenként 25 forint névértékű törzsrészvények megszerzésére.

A saját részvények megszerzésére visszterhesen vagy ellenérték nélkül, tőzsdei forgalomban, nyilvános ajánlat útján, vagy tőzsdén kívüli forgalomban is sor kerülhet.

Visszterhes megszerzés esetén a legalacsonyabb ellenérték a Budapesti Értéktőzsde által nyilvántartott, a megállapodás megkötésének napját megelőző napra vonatkozó záróárfolyam szerinti összeg 30 százalékkal csökkentett összege lehet, míg a legmagasabb a megállapodás megkötésének napját megelőző napra vonatkozó záróárfolyam szerinti összeg 30 százalékkal növelt összege lehet.

A rendkívüli közgyűlésen új könyvvizsgálót is választott az Opus Global, a társaság könyvvizsgálatát ezentúl a Quercus Audit Könyvvizsgáló és Gazdasági Tanácsadó Kft. látja el. Megbízatása a 2022. évi üzleti évről készített éves jelentés közgyűlés általi elfogadásának napjáig, de legkésőbb 2023. május 31-ig tart.

A vállalat részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában kereskednek. A papír 238 forinton zárt csütörtökön, az elmúlt egy évben a legmagasabb értéke 307,5, a legalacsonyabb 196,2 forint volt.

A cég legnagyobb tulajdonosa a Konzum PE Magántőkealap, amely 25,4 százalékos tulajdoni hányaddal bír, Mészáros Lőrincnek 23,31 százaléka van, a Konzum Management Kft. 7,10, a Talentis Group Beruházás-szervező Zrt. 6,7 százalékos részvénycsomagot birtokol. Mindegyik a felcsúti milliárdoshoz köthető vállalkozás.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!