A társaság a forgalomban lévő 94,4 millió darab A sorozatú, 33 Ft/db névértékű törzsrészvény után részvényenként 18 forint osztalékot fizet. Az osztalék kifizetések összege összesen 1,699 milliárd forint - derül ki a BÉT honlapjáról.

A biztosító fő tulajdonosa a Hungarikum Alkuszon keresztül Keszthelyi Erik és Mészáros Lőrinc.

 

A közgyűlés elfogadta a társaság tavalyi egyedi üzleti jelentését, amely szerint az adózott eredmény 1,16 milliárd forintot tett ki, a mérlegfőösszege 123,1 milliárd forint, a teljes átfogó jövedelem mínusz 1,0 milliárd forint volt - írja az MTI.

A konszolidált jelentés szerint a csoport adózott eredménye 1,68 milliárd forintot, a teljes átfogó jövedelem mínusz 693 millió forintot tett ki.

A cég igazgatósága felhatalmazást nyert a közgyűléstől a társaság által kibocsátott, harminchárom forint névértékű törzsrészvények megszerzésére legfeljebb az alaptőke 5 százalékának erejéig. A saját részvény megszerzésére ingyenesen és visszterhesen is sor kerülhet. Visszterhes részvényszerzés során az alkalmazott ellenérték legmagasabb és legalacsonyabb összegét a társaság a napi tőzsdei árfolyam plusz-mínusz 20 százalékában határozta meg.

A CIG Pannónia 2021-ben egy főként életbiztosítási termékportfólióval rendelkező niche biztosítóból átalakult egy teljes termékpalettával rendelkező kompozit biztosítóvá - olvasható a közgyűlésen elfogadott beszámolóban.

A vállalat 2026-ra a magyar piacon jelenlévő regionális közepes és hazai nagy biztosítók szintjére szeretne lépni; magas szolgáltatási színvonalat képviselő, fókuszált termékportfólióval rendelkező kompozit biztosítóként tervezi pozicionálni magát a piacon a jövőben.

A CIG Pannónia Életbiztosító a magyar biztosítók közül egyedüliként a BÉT-en is jelen van; 100 százalékos leányvállalata a CIG Első Magyar Általános Biztosító (EMABIT).

A cég részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek, a papírok legutóbb 325 forinton zártak, az elmúlt egy évben a legalacsonyabb árfolyamuk 282 forint, a legmagasabb 425 forint volt - írta az MTI.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!