A reggeli nyitás után 46 ezer pont fölé ugrott a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX, később ez a lelkesedés a parketten csillapodott, délutánra már csak enyhe pluszban 45200 pont körül járt az index.

A nap nyertesei között ott vannak a kormányközelinek tartott cégek papírjai. Az állami megbízásokat zsinórban nyerő 4iG csaknem 6 százalékos pluszban áll, a Mészáros Lőrinc érdekeltségében tartozó Opus árfolyama 4 százalékot emelkedett kora délutánra, de a reggeli nyitáskor még 10 százalékos pluszban volt, akkor 16 milliárd forinttal ért többet a cég, mint pénteken, de délután is legalább 5 milliárd forint volt az Opus tőzsdei értékének a növekedése. A korábban Mészáros, most Jászai Gellért jelentős tulajdonában lévő 4iG kora délután mintegy 4 milliárd forinttal ért többet, mint pénteken.

A szintén Mészáros Lőrinchez és Keszthelyi Erikhez köthető CIG Pannónia Életbiztosító is csaknem 2,5 százalékot emelkedett. A Schmidt Mária érdekeltségébe tartozó BIF Nyrt. is ott van a nap nyertesei között.

A tőzsde nagypapírjai vegyesen teljesítenek, az OTP enyhe mínuszban, a Mol és a Richter kis pluszban állnak. A forint pedig érezhetően gyengült hétfőn. A 367,67 forintos euró/forint nyitóárfolyam délutánra már megközelítette a 370-es szintet. 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!