A részvénypiac forgalma 7,4 milliárd forint volt, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest. Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője az MTI-nek elmondta: a nemzetközi befektetői hangulat kimondottan kedvező, ennek eredményeképpen

a magyar részvénypiac is erősödött a hét utolsó kereskedési napján.

„Közvetlenül a hazai részvényeket befolyásoló hír nem érkezett; ugyanakkor a vezető papírok le tudták dolgozni az elmúlt napok negatív korrekcióját” – jelezte a szakértő. Hozzátette, hogy különösen az OTP árfolyama emelkedett, de jól teljesített a Mol és a Richter is.

  • A Mol 76 forinttal, 2,69 százalékkal 2906 forintra erősödött, 1,9 milliárd forintos forgalomban.
  • Az OTP-részvények ára 350 forinttal, 3,30 százalékkal 10 970 forintra nőtt, forgalmuk 2,9 milliárd forintot tett ki.
  • A Magyar Telekom árfolyama 7,0 forinttal, 1,67 százalékkal 413 forintra csökkent, forgalma 167,0 millió forint volt.
  • A Richter-papírok árfolyama 125 forinttal, 1,45 százalékkal 8725 forintra emelkedett, a részvények forgalma 2,2 milliárd forintot ért el.

BUMIX 3301,42 ponton zárt pénteken, ez 13,06 pontos, 0,39 százalékos csökkenés a csütörtöki záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!