A tőzsde mintegy 1,45 milliárd dollárral tartozik a 10 legnagyobb hitelezőjének – közölte szombati bírósági beadványában, anélkül, hogy megnevezte volna őket. Az 50 legnagyobb ügyfélnek mintegy 3,1 milliárd dollárral tartoznak a Reuters információi szerint.

Az FTX és leányvállalatai november 11-én Delaware államban csődeljárást kezdeményeztek az egyik legnagyobb hírverést kiváltó kriptopiaci csődeljárás során, így a becslések szerint 1 millió ügyfél és más befektető összesen több milliárd dolláros veszteséggel néz szembe.

A kriptotőzsde szombaton közölte, hogy megkezdte globális eszközeinek stratégiai felülvizsgálatát, és készül egyes üzletágak eladására vagy átszervezésére.

Pénteken arról számolt be a cég, hogy az eszközök azért nem állnak a rendelkezésükre, mert a bahamai piacfelügyelet zárolt több milliárd dollárt a számlájukról. Az FTX csődje egyre jobban megrázza a kriptopiacokat, egyelőre csak a fintech-cégek erőfizetései segítik csak a legnagyobb tokeneket. Utóbbi beavatkozásoknak hála a bitcoin és az etherum árfolyama egyelőre nem omlott össze.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!