Újabb történelmi mélypontra került a forint árfolyama pénteken a dollárral szemben. Az euró ellenében is gyengült a magyar fizetőeszköz, 407 forint fölött is volt a keresztárfolyam.

"A meghatározó szintek nem változtak, 408-nál kialakult egy rövid távú ellenállási szint, míg az első támasz a 30 napos mozgóátlag 403,69-nél. Az indikátorok enyhén az emelkedés felé mutatnak" - közölte az Equilor.

A dollárral szemben a brókercég szerint 420-nál lehet a következő trendvonal. Az új történelmi csúcs egyelőre 418 forint fölött van, de ennél feljebb is kerülhet még a dollár/forint árfolyam, hiszen folyamatosan emelkedik a jegyzés. Estére áttörte a 420-as lélektani határt is a dollár ára. 

A forint a Fed-ülést követően került nyomás alá, de számos tényező mozgatja most az árfolyamot, többek között a földgáz világpiaci árának alakulása, a háborús hírek, illetve ma sor kerülhet egy magyarországi hitelminősítői kilátásrontásra is, a Moody's Investors Service-től. 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!