Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 186,79 pontos, 0,40 százalékos csökkenéssel, 46 303,67 ponton zárt szerdán.

A részvénypiac forgalma 8,0 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest.

Sághy Balázs, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője az MTI-nek elmondta: átlagos forgalom mellett a BUX-index enyhe mínuszban zárt, ami globális összehasonlításban nagyon jónak számít.  

Közölte, egész nap az amerikai adósságplafon témája foglalkoztatta a befektetőket, és várhatóan ez a republikánusok és demokraták közti egyezség megszületéséig így is lesz.

Elég nagy aggodalmak vannak azzal kapcsolatban, hogy csődbe megy Amerika, ez a bizonytalanság nehezedik most a piacokra mindenütt

– tette hozzá az elemző.

Sághy Balázs arra is kitért, hogy a magyar blue chipeknél nem volt különösebb elmozdulás. Külön csak az OTP-t említette, amelynek az árfolyama ugyan 1,17 százalékkal gyengült, ez azonban az elemző szerint összehasonlítva az európai bankokkal jónak mondható.

 

 

 

Fizetésképtelen az Egyesült Államok?

Félbeszakadtak a tárgyalások a republikánus kongresszusi vezetők és a Fehér Ház között az amerikai államadósság-korlátról és az USA fizetésképtelenségének elkerüléséről. Bővebben>>>

Mol árfolyama 6 forinttal, 0,22 százalékkal 2772 forintra csökkent, 989,1 millió forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 130 forinttal, 1,17 százalékkal 11 020 forintra esett, forgalmuk 4,2 milliárd forintot tett ki.

Magyar Telekom árfolyama 2,5 forinttal, 0,58 százalékkal 431,50 forintra erősödött, forgalma 649,7 millió forint volt.

Richter-papírok árfolyama 30 forinttal, 0,37 százalékkal 8230 forintra nőtt, a részvények forgalma 2,0 milliárd forintot ért el.

BUMIX 3314,52 ponton zárt szerdán, ez 14,44 pontos, 0,43 százalékos csökkenés a keddi záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!