A kereskedés végére, főként az OTP részvényeire érkezett eladói nyomás hatására az egész napos emelkedés dacára végül 0,09 százalékos csökkenéssel 68 485,50 ponton fejezte be a napot a BUX.

Czibere Ákos, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője kifejtette, hogy reggel 10 óra körül 69 000 pont felett járt még az index. Hozzátette, egyedül a Magyar Telekomra érkezett vállalati hír a vezető részvények közül, miszerint a cég makedón leányvállalata osztalékot fizet.

Az európai hangulat a német inflációs adatok miatt kedvezőtlenül alakult, mivel csökkentek az esélye annak, hogy az Európai Központi Bank (EKB) kamatvágásba kezd.

Az OTP-részvények ára 10 forinttal, 0,06 százalékkal 17 510 forintra, a Richter-papírok árfolyama 145 forinttal, 1,56 százalékkal 9140 forintra esett. Ugyanakkor a Mol 12 forinttal, 0,43 százalékkal 2802 forintra, míg a Magyar Telekom árfolyama 8 forinttal, 0,81 százalékkal 997 forintra erősödött.

A BUMIX 1 százalékos, azaz 62,42 pontos emelkedést mutatott fel a keddi záráshoz képest.

Baljós jelet figyeltek meg New York felett

Valami nem stimmel a tőzsdén, annak ellenére, hogy történelmi csúcsokon járnak a vezető indexek. Megjelent az úgynevezett Hindenburg-ómen, ami nem túl gyakran, de akár komoly tőzsdei zuhanást is előre jelezhet. Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!