Március végén több mint 3,31 milliárd dollár adósságról számolt be az amerikai kozmetikai termékeket gyártó cég, a Revlon, de a vészharangot a napokban kongatták meg.

Az ügyet jól ismerő személyre hivatkozva a Wall Street Journal azt írja, hogy a vállalat a jövő héten adja be az úgynevezett "11. fejezet szerinti védelmet", ami azt jelenti, hogy a cég védelmet kér a hitelezőktől, miközben átszervezi vállalkozását és átstrukturálja adósságát.

A Revlon részvényei 46 százalékkal estek a hír megjelenését követően és egyetlen portálnak sem nyilatkoztak. A vállalat egyébként már korábban elkezdte a tárgyalásokat a hitelezőkkel, hogy megpróbálja elkerülni a csődöt. 

A portál szerint a sminktermékek iránti kereslet az elmúlt hónapokban megélénkült, mivel az emberek világszerte gyakrabban merészkednek ki a szabadba és elmúltak a koronavírus-járvány okozta lezárások is.

A Revlon óriási versenyben áll a digitálisan induló, feltörekvő márkákkal, mindeközben az ellátási láncukban felmerülő problémákkal is meg kell küzdeniük, amelyek rontják a kereslet megfelelő kiszolgálását - írja a lap.