Igor Matovic volt szlovák politikus, médiavállalkozó, az Egyszerű Emberek és Független Személyiségek nevű párt elnöke, parlamenti képviselő, aki 2020. március 21-étől 2021. március 30-áig Szlovákia miniszterelnöke volt, jelenleg pénzügyminiszter annyira megrémült országa koronavírus-adataitól, hogy drámai felhívással fordult honfi társaihoz - idézte a bejegyzést a pozsonyi Új Szó.

"A koronvírus-fertőzések száma október 27-én megközelítette az ötezret. A pozitív PCR-tesztet produkálók 72 százaléka nem volt beoltva. A több mint 22 ezer elvégzett antigéntesztből pedig 941 zárult szintén pozitív eredménnyel. Kérem, ne utazzanak!" - írta Matovic. - "Elnézést a zavarásért…, de nem tehetek róla, amikor látom, milyen gyorsan romlik a helyzet. Már most utolérjük Romániát és hamarosan Lettországot is a pozitívak számában…

Két olyan országot, amelyeknek kórházai már összeomlottak. Tudom, hogy a halottak és a családok meglátogatása szép hagyomány nálunk, de az, hogy ezekben a napokban Szlovákiában rohangálunk, biztosan nem segít rajtunk. Ha segíteni akar az ápolóknak és az orvosoknak a Covid-osztályokon, akkor ezt azzal teheti meg, ha a sírlátogatást egy későbbi időpontra halasztja, amikor már biztonságos. Köszönöm, hogy az ismeretlenek életével és egészségével is törődik" - fogalmazott a politikus.