Még mindig nem tudni, hogy lesznek-e idén nyáron koncertek és fesztiválok, illetve ha lesznek, milyen feltételekkel. Az Euronews a miniszterelnökséget vezető minisztertől próbálta megtudni, hogy mit tervez a kormány, amire Gulyás Gergely kancelláriaminiszter azt válaszolta, hogy talán 5 millió oltott után. 

Sok piaci szereplő viszont ezzel már nem tud tervezni: a Sziget Fesztivál, a Balaton Sound vagy a Fezen Fesztivál már biztosan nem lesz megtartva 2021-ben.

Nagyon sok kisebb szereplő viszont kitart még. "Reméljük, hogy tényleg lesz lehetőség megszervezni ezeket a fesztiválokat, legalább védettségi igazolás mellett" - mondta Oszkó-Jakab Natália, a Magyar Turisztikai Program Alapítvány kuratóriumának társelnöke a csatornának.

A szervezők mellett a zenészek és a rendezvényhelyszínek sem tudják, merre lépjenek. A Kobuci Kert Budapest egyik felkapott koncerthelyszíne, most üresen áll, áprilisra tervezték a szezon kezdetét, de most még későbbre sem mernek tervezni. 

A fesztiválszervezők és a koncerthelyszínek azt is várják, hogy a kormány a nyitás pontos dátuma mellett hivatalosan hirdesse ki azt is, hogy milyen feltételekkel tarthatók meg a koncertek és a fesztiválok.