A következő negyedévben a magyarországi munkáltatók 20 százaléka jelez előre bővítést, miközben 26 százalékuk tervezi csökkenteni jelenlegi munkaerő-állományát. A legnagyobb mértékű leépítések a legfejlettebb régiókban: Budapesten és a Nyugat-Dunántúlon várhatók – olvasható ki ki a ManpowerGroup legújabb munkaerőpiaci előrejelzéséből.

Így a nettó foglalkoztatási mutató (nfm) mínusz 5 százalékos átlagos értéket ért el, erre utoljára 2020 harmadik negyedévében, a koronavírus-járvány miatti erőteljes gazdasági visszaesés időszakában volt példa.

A jelenlegi mutatószám az előző negyedévhez viszonyítva 17, míg 2021 azonos időszakához képest 16 százalékpontos visszaesést mutat.


Gyorsan és nagyot fordultak a hazai cégek foglalkoztatási tervei: az alapanyag- és energiaárak megugrása, valamint a fizetőképes kereslet várható visszaesése láthatóan gyors alkalmazkodásra készteti a vállalatokat

 

- mondta Fehér Tamás, a ManpowerGroup Magyarország ügyvezető igazgatója. Úgy tűnik, új szakaszba lép a munkaerőpiac, amelynek nyomán a munkaerőhiány enyhülése miatt átmenetileg az eddiginél nehezebb idők várhatnak a munkavállalókra.

Nagyok a szektorok közti különbségek

Az egyes szektorok helyzete között nagyok a különbségek: az nfm egyedül a feldolgozóiparban mutat enyhe pozitív értéket (plusz 3 százalékpont), miközben a bank, hitelintézet, biztosítás és ingatlanszektor létszámegyenlege várhatóan stagnál.

A legnagyobb elbocsátási hullám az alapanyaggyártásban, valamint az IT, technológia, távközlés, kommunikáció és média szektorban várható. Mindkét terület az nfm értéke 44 százalékpontot esett egyetlen negyedév alatt (mínusz 25, illetve mínusz 14 százalékra). Szintén igen kedvezőtlenek a kilátások a HORECA szektorban: a hotelek és éttermek 39 százaléka tervez létszámcsökkentést, itt a mutató aktuális értéke mínusz 12 százalékra esett.

Budapest ebből rosszul jöhet ki

Az ország régióit vizsgálva szintén jelentős eltérések tapasztalhatók. A foglalkoztatási változásokkal kapcsolatos várakozások jelenleg fordítottan arányosak az adott régió gazdasági fejlettségével. Budapesten és a Nyugat-Dunántúlon számítanak a legszélesebb körben leépítésekre mínusz 14, illetve mínusz 13 százalékos nettó mutatóval. Szintén több elbocsátásra, mint felvételre számítanak Közép-Magyarországon, a Közép-Dunántúlon, illetve Észak-Magyarországon. Stagnálás körüli érték a Dél-Alföldön várható, ugyanakkor jelenleg minimálisan többen terveznek létszámbővítést, mint leépítést az Észak-Alföldön (+3 százalék), valamint a Dél-Dunántúlon (+5 százalék).

Az elbocsátási szándékok gyakorisága függ a cégmérettől is. A tíznél kevesebb főt foglalkoztató mikrovállalkozások körében létszámbővülésre lehet számítani: körükben 11 százalék az nfm értéke. Ugyanakkor a nagyobb cégek inkább elbocsátásokban gondolkodnak. A legkedvezőtlenebb kilátásokat az 50-249 fő közötti létszámot foglalkoztató középvállalkozások fogalmazták meg: ez a kategória mínusz 13 százalékos mutatóval rendelkezik.

Bezzeg a világ más részén

Nagy a kontraszt a ManpowerGroup magyarországi, illetve globális munkaerőpiaci előrejelzése között, az utóbbi ugyanis világszerte optimizmust mutat: a vizsgált országok átlagos nfm-je plusz 30 százalék.

A 41 országból mindössze két országban jeleznek visszaesést a foglalkoztatásban, a mostani felmérésben Magyarország mellett Görögország szerepel a lista végén, mínusz 3 százalékos értékkel.

Az élen Brazília (+56 százalék), India (+54 százalék) és Costa Rica (+52 százalék) áll. Európában a leglátványosabb munkaerő-bővülés Svédországban, Belgiumban (+34 százalék), Belgiumban és Norvégiában (+33 százalék) várható.

Általában elmondható, hogy a munkaerőpiaci kilátások most jelentősen kedvezőbbek Nyugat-Európában, mint az EU keleti tagállamaiban: a V4-es országok közül a legjobb mutatóval Csehország rendelkezik (+12 százalék), Szlovákia mutatója 9 százalék, míg Lengyelországé mindössze 1 százalék.

Így készül a felmérés

A ManpowerGroup a világ 41 országában, összesen több mint 40 ezer munkáltató körében folytatta le negyedéves felmérését, melynek keretében Magyarországon a munkáltatók több mint 500 fős reprezentatív mintájában szereplőket kérdezték meg negyedik negyedéves munkaerő-felvételi szándékaikról.