A jövő év január 1-jétől érvényes bértábla értelmében az Aldi 10,88 százalékkal emeli a kezdő fizetéseket: mind a bolti eladók, mind a logisztika területén az áru-összekészítők heti 40 órás munkaidőre vetített induló havibére 301 900 forintra emelkedik, amelyhez 5 ezer forint értékű Erzsébet-utalvány társul. A 10 éve az Aldinál dolgozó munkatársak alapbére 10 év után heti 40 órában pedig 383 300 forint, ehhez szintén társul az 5000 forintos Erzsébet-utalvány - olvasható az üzletlánc közleményében.

A diszkontcég előnyben részesíti a részmunkaidőt: az üzletvezetőket leszámítva a bolti eladók nagy többsége ilyen formában dolgozik. Egy tipikusnak mondható, heti 30 órás munkavégzés mellett a kezdő bér - bármely áruházban és a logisztikai központban is, bruttó 226 425 forint, amelyhez 4000 forint értékű Erzsébet-utalvány jár.

Az áruházlánc magyarországi piacra lépése óta - a kiemelt üzleteket leszámítva - országosan egységes bértáblát alkalmaz, vagyis az ország bármely pontján található üzleteiben ugyanazt a bért fizeti. A kiemelt forgalmú üzletek kivételt jelentenek, ezekben ugyanis az átlagosnál lényegesen magasabb vásárlószám és forgalom nagyobb kihívást jelent az ott dolgozók számára. A kiemelt áruházakban a heti 40 órás munkavégzéssel elérhető kezdő munkabér 332 100 - forint, míg a cégnél töltött 10 éves szolgálati idő után az elérhető bér ebben a pozícióban 426 400 forint, természetesen az Erzsébet-utalvány itt is jár a fizetés mellé.

Az Aldi az elmúlt 12 hónap során mintegy 400 új munkahelyet hozott létre Magyarországon, jelenleg mintegy 3500 főt foglalkoztat üzleteiben, a biatorbágyi logisztikai központjában, illetve a központi ügyvitelben és igazgatásban. Az áruházlánc több mint 120 nyitott álláslehetőséggel rendelkezik, a legnagyobb számban részmunkaidős értékesítési pozícióra keres munkatársakat - mintegy 80 főt - az ország egész területén.