Az előzetes közzététel nélküli, tárgyalásos közbeszerzési eljárás eredményét a Miniszterelnöki Kabinetiroda felügyelete alatt működő Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. (MTÜ) tette közzé az uniós közbeszerzési közlönyben.

Ilyen zárt közbeszerzés akkor indítható, ha a szerződés műszaki-technikai sajátosságok vagy kizárólagos jogok védelme miatt, kizárólag egy meghatározott gazdasági szereplővel köthető meg. Az MTÜ szerint a Michelin Travel Partner egyedi és független módszertannal rendelkezik az úticélok kulináris lehetőségeinek értékeléshez. A társaság az egyetlen, amely szolgáltatásaival előmozdíthatja a Michelin Kalauz Budapestre vonatkozó turisztikai válogatásának létrejöttét is (Zöld Michelin).

A közbeszerzési tájékoztató szerint a Michelin-cég a Michelin Kalauzhoz és gasztronómiai válogatáshoz kapcsolódóan végzi majd az ország folyamatos gasztronómiai monitorozását és a Michelin Guide-ra vonatkozóan termékeket és szolgáltatásokat biztosít az MTÜ-nek. A fő cél, hogy Magyarország 2022 márciusára elérje annak a lehetőségét, hogy külön nemzeti Michelin Guide kalauzzal rendelkezzen az egész országra vonatkozóan - áll a tájékoztatásban.

Főbb ellátandó feladatok:

  • éttermek folyamatos monitorozása,
  • kommunikáció és sajtóközlemény közzététele,
  • a Michelin kalauz tartalmának előállítása és engedélyezett felhasználása,
  • közösségi média hét megszervezése,
  • nyomott anyagok előállítása,
  • privát események megszervezése.

A Michelin Travel Partnerrel május 31-én kötött szerződést az MTÜ.