A frakció sajtófőnöke hangsúlyozta: egyenesen sértő az MSZP frakcióvezetőjének az a kijelentése, mely szerint a Fidesz és a KDNP otthonmentő javaslata képviselőik saját érdekeit szem előtt tartva készült volna. "Erről szó sincs! Sőt! Lázár János támogathatónak tartja azt a javaslatot, hogy a 180 forinton történő végtörlesztést az országgyűlési képviselők és állami vezetők ne vehessék igénybe" - mondta Lázár János nevében is nyilatkozva a frakció sajtófőnöke.

Krakkó Ákos közölte: a Fidesz-frakció azért hozta meg ezt döntését, hogy segítsen a bajbajutott devizahiteleseken. A képviselőcsoport éppen ezért minden ezt célzó törekvésében támogatni fogja a kormányt. Szerinte hibás Mesterházy Attila azon vélekedése, hogy ezzel csak a gazdagokat segítik majd. A szocialisták ezzel a kommunikációval próbálják meg elterelni a figyelmet arról, hogy ők bizony a bankok oldalán állnak. A frakció javaslata ugyanis azoknak is segít, akik az árfolyam-ingadozás miatt a jövőben kerülnének kilátástalan helyzetbe - hívta fel a figyelmet Krakkó Ákos.

Az MSZP szerdai sajtótájékoztatóján igazságtalannak minősítette a devizahitelek egyösszegű, rögzített árfolyamon történő végtörlesztésére vonatkozó kormánypárti javaslatot, ugyanakkor arra az esetre, ha a kormánytöbbség elfogadja azt, a szocialisták kezdeményezik, hogy országgyűlési képviselők és állami vezetők ne élhessenek ezzel a lehetőséggel.
Mesterházy Attila, az MSZP elnöke azt mondta: a Fidesz-KDNP képviselői így demonstrálhatnák, hogy noha kétharmaduknak van adóssága, nem a saját érdekükben javasolták az MSZP szerint kizárólag a gazdagoknak megoldást jelentő végtörlesztést.