Ultramodern traffipax a merénylők új célpontja Berlinben. Kurfürsterdammon, kora hajnalban végrehajtott robbantás olyan erejű volt, hogy a törmelékek hatvan méterre repültek. 

A széles, hosszú körút Berlin Champs-Élysées-jének tekinthető, ahol üzletek, házak, szállodák és éttermek sorakoznak egymás mellett. Az anyagi kár mintegy 130 ezer eurót (közel 50 millió forintot) tesz ki.

A Berliner Morgenpost beszámolója szerint a rendőrség különösnek tartja, hogy az oszlopot röviddel a robbanás előtt szerelték vissza, és még nem helyezték üzembe. Október végén ugyanis ugyanezen a helyen már történt egy hasonló robbantás, amit a gyanú szerint két férfi követett el. A feltételezett merénylők elmenekültek a helyszínről.

A Kurfürsterdammon és környékén a rendőrség a múlt évben 107 illegális versenyre csapott le. Ezenkívül 185 gyorshajtót állított le, további 214 gyorshajtónak sikerült kereket oldania. A történtek nyomán a rendőrség illetékesei célszerűnek tartanák intelligens videótechnika alkalmazását.

A berlini rendőrszakszervezet vezetője szerint szélsőséges bűnözők célzott pusztításáról van szó.

 

Visszavág a főváros a traffipaxrongáló vandáloknak

Áttelepítették a korábban megrongált budapesti, Váci úti traffipaxot, mégpedig úgy, hogy többé ne lehessen bántani. Bővebben --->