Megrongálták a főváros által üzemeltetett viszonylag új traffipaxokat a gyorsulási versenyek útvonalán, a budapesti Váci úton – számolt be a Napi.hu az esetről körülbelül egy hónappal ezelőtt.

A rendőrség szerint az egyik traffipax rögzítőfelületét kalapáccsal zúzták be, a másik optikáját egy meg nem nevezett eszközzel tették tönkre.

A Váci úton tavaly májusban helyezte üzembe a főváros és a XIII. kerület vezetése a két új traffipaxot: a sebességmérő eszközöket a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatósága üzemelteti. Az adatok pedig az ORFK-hoz futnak be, és a bírságot is ők szabják ki.

Kiderült, hogy azóta a vandálok miatt áttelepítették a Váci úti traffipaxot, amely a korábbihoz képest jóval magasabbról figyeli majd a forgalom eseményeit, ezen belül is a gyorshajtókat.

Vagyis a javítás helyett végül az lett a megoldás, hogy inkább leszerelték a megrongált kamerát, és újat telepítettek a helyére, magasan a sávok fölé, ahol már vélhetően többé nem tudják megrongálni – írja a hvg.hu.

Az új kamera ráadásul nem csupán nagyobb biztonságban lesz, cserébe messzebbre is el fog látni.

 

Jönnek az új sebességmérők, reszkethetnek a gyorshajtók

Még augusztusban további 45 sebességmérőt helyeznek ki Budapesten. A sebességmérők kihelyezését a rendőrség egyedül bírálja el. Bővebben --->