A fesztivál főszervezője szerint az igények voltak magasabbak tavaly, ezért jöttek akkor többen bulizni. A koronavírus-járvány miatt ugyanis két évig nem volt fesztivál, ezért nagy várakozás előzte meg a 2022-es rendezvényt – írja az MTI.

Hogy nyereséges volt-e az idei év a Sziget Zrt.-nek, azt a főszervező még nem tudta megmondani, sok információ még nem áll rendelkezésre.

Bár a pénteki és a keddi nap közel állt a teltházhoz, ez végül egyik nap sem következett be.

A fesztivált idén Billie Eilish zárta, de minden napra jutott egy világsztár, mint a Florence and The Machine, David Guetta, Macklemore, a Mumford & Sons és az Imagine Dragons.

Kádár Tamás azt is elárulta, hogy már 2018 óta el akarták hozni Billie Eilisht, akkor azonban még nem számított akkora névnek. Kiemelte, a fesztivál idén ötven helyszínen zajlott, és az összművészeti jellegét is megtartotta, amin a jövőben sem akarnak változtatni. Hozzátette, büszkék arra, ahogy a Sziget idén kinézett, ami számos fejlesztés eredménye.

Nem volt zökkenőmentes a buli

A főszervező elismerte, hogy egy átlagos magyar számára magasak voltak az árak a Sziget vendéglátóipari egységeiben, ugyanakkor szerinte bevált az a lépés, hogy legfeljebb 2500 forintot kérhettek egy-egy főételért.

Azt is megjegyezte, hogy a pénteki nap után a vártnál jóval lassabban zajlott a kiengedés menete, ami több tízezer fesztiválozót érintett – ennek okaként a K-híd állapotát nevezte meg, hozzátéve, minden elkövetnek annak érdekében, hogy a főváros felújítsa azt.

Különleges jegyakcióval rukkoltak elő a jövő évi jubileumi Sziget fesztiválra

Épp hogy csak véget ért az idei Sziget fesztivál, de már közzétették a következő évi jubileumi esemény különleges early bird jegyárusításának időpontját. A főszervező többek között kifejtette azt is, hogy tavalyhoz képest miért volt idén kevesebb látogató a fesztiválon. Bővebben>>>