Ismét erős hetet zárt a BUX-index, a múlt hetihez hasonlóan: 2,51 százalékos emelkedés lett az elmúlt 5 kereskedési nap mérlege a hazai tőzsdeindexben, ami a hét közepén ismét áttörte a 44 ezer pontos szintet. A Mol múlt heti gyorsjelentését követően a hazai blue chip piac további három szereplője a héten tette közzé harmadik negyedéves számait, amelyek minden esetben kifejezetten jól alakultak - írja az Equilor Befektetési Zrt. heti összefoglalójában.

Minden soron az elemzői konszenzusnál erősebb számokat ért el az OTP a harmadik negyedévben. A teljes bevétel és a nettó kamatbevétel is több mint negyedével emelkedett éves alapon. Az eredménysoroknál pedig 50 százalék körüli a javulás. A vezetőség emelte idei várakozásait, 15 százalékkal nőhet a hitelkihelyezés, míg a kamatmarzsok stabilizálódhatnak.

Kedvező eredmények érkezte a Richtertől is. A társaság kedden hajnalban tette közzé harmadik negyedéves eredményeit, amelyek minden soron meghaladták az előzetes várakozásokat. A devizaárfolyam-változások miatt az év első három negyedéve alatt kivételesen magas, 72 milliárd forint pénzügyi eredményt számoltak el. Az adózott eredmény 116 százalékkal haladta meg a 2021 harmadik negyedéves értéket, az adózott eredményhányad elérte a 38 százalékot.

A vártnál jobb eredménnyel zárta a harmadik negyedévet a Magyar Telekom, a menedzsment a teljes évre vonatkozó árbevétel-előrejelzését felfele módosította. A társaság árbevétele éves bázison 9 százalékkal 190,9 milliárd forintra emelkedett. Az árbevétel növekedését segítette a mobiladat-bevételek iránti erős kereslet, valamint a készülékértékesítés erőteljes növekedése.

Nyertes konzorciumot vezetett a 4iG: a Digitális Kormányzati Ügynökség nettó 37 milliárd forintos keretpályázatán a 4iG által vezetett konzorcium is a nyertesek között volt. A keretmegállapodás nem biztosít automatikus megrendeléseket, az érintett szervezetek igényei alapján az egyes konkrét beszerzések újra versenyeztetésre kerülnek a keretmegállapodásban résztvevő konzorciumok között. A keretmegállapodás időtartama a hatálybalépésétől számított legfeljebb 30 hónap.

A Telekom volt a győztes

A héten a legnagyobb mértékben, 9,26 százalékkal a Magyar Telekom erősödött 570,17 millió forintos forgalom mellett, a papír pénteken 324,5 forinton fejezte be a kereskedést - írja az MTI.

A Mol árfolyama a héten 0,46 százalékkal 2622 forintra csökkent, forgalma meghaladta a 6,12 milliárd forintot.

Az OTP árfolyama 4,76 százalékkal erősödött a héten, forgalma 44,9 milliárd forint volt, a részvény pénteken 1005 forinton zárt.

A Richter árfolyama 1,40 százalékkal emelkedett 10,73 milliárd forintos forgalomban, a részvény 8310 forinton fejezte be a kereskedést pénteken.

A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 3668,02 ponton zárt a héten, ami 56,83 ponttal, 1,57 százalékkal magasabb az előző hetinél.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!