A bejelentés szerint a Mol erős portfólió kiépítésén dolgozik a műanyag-újrahasznosítás és az integrált hulladékkezelés területén, összhangban stratégiai céljával, hogy vezető szerepet töltsön be az alacsony szén-dioxid-kibocsátású körforgásos gazdaságban Kelet-Közép-Európában.

A Mol teljes műanyag-újrahasznosító kapacitása - a korábban megvásárolt németországi Aurora Kunststoffe Gmbh-val együtt - évi 40 000 tonnára emelkedik - olvasható a közleményben.

A ReMat Zrt. kapacitása 25 ezer tonna, csaknem 200 alkalmazottat foglalkoztat, termelőüzemei Tiszaújvárosban és Rakamazon találhatók, logisztikai központja van Pozsonyban.

 

A cég Magyarországon piacvezető a műanyagok újrahasznosításában, amelyhez kommunális és ipari eredetű műanyaghulladékot használ fel. Vezető gyártók automata szelektáló rendszerével, tisztító és regranuláló berendezéseivel rendelkezik. A felvásárlással a Mol képes lesz egyedi igényeknek megfelelő műanyag és újrahasznosított megoldásokat kifejleszteni, hogy teljesíteni tudja ügyfelei egyre növekvő igényét az újrahasznosított anyagok iránt.

 

Az olajcég tavaly februárban indította el Shape Tomorrow 2030+ stratégiáját, amelyben még nagyobb fókuszt kapnak a fenntarthatósági célok. A stratégia egyik fő pillére a körforgásos gazdaság integrálása, ezért a vállalat egymilliárd dollárt fektet be a következő öt évben alacsony szén-dioxid-kibocsátású és fenntartható projektekbe. A hulladékok feldolgozása és hasznosítása az új fenntartható megközelítés egyik kulcseleme.

 

Az Aurora és a ReMat összkapacitásával a Mol fenntartható kompaundok és regranulátumok széles választékát kínálhatja az autóipar és a csomagolóipar számára - írta a cég.

 

A nyilvános cégadatok szerint a mintegy 1,5 milliárd forint saját tőkéjű ReMat Zrt. értékesítési árbevétele 3,5 milliárd forint volt 2020-ban, az egy évvel korábbi 4,3 milliárd forint után, árbevételének mintegy ötöde származott exportból. A társaság adózott eredménye 2020-ban csaknem 70 millió forintot tett ki, a megelőző évi 171 millió forint után - írta az MTI.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!