A szabályozás célja a digitális eszközök általi adóelkerülési kockázatok kezelése. Az Adózási Bizottság szerint a szabályozás tíz év alatt mintegy 28 milliárd dollár bevételt jelenhet.

A javaslat a központi és decentralizált kriptotőzsdékre, a fizetési lebonyolításokra, valamint az egyes hosztolt tárcákra is kiterjedne. A továbbiakban egy új adóbevallási formanyomtatványt kellene a tőzsdéknek benyújtani, amivel meghatározhatják az adófizetők tartozásait – írja a Finextra.

A szabályzat többek között az Ether és a Bitcoin nevű kriptovalutákra, valamint az NFT-kre is kiterjed.

A formanyomtatványon szerepelnie kell az ügyfelek tőkenyereségének és veszteségének, melyet az ügyfelek és az adóhatóság és az ügyfelek is megkapnának. A javaslat szerint ez összehangolná a kriptográfiát az értékpapírokra és más pénzügyi eszközökre vonatkozó adatszolgáltatási szabályokkal.

kriptobrókereknek először 2026-ban kellene jelentést tenniük.

Blokkláncra vált a londoni tőzsde

A Londoni Értéktőzsde egy új digitális piaci üzletág terveit dolgozta ki, amivel a hagyományos pénzügyi eszközök kereskedését kínálná a blokklánc technológián.
Bővebben--->

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!