A jelek arra mutatnak, hogy a spekulatív hajlamú kisbefektetők szívének a Genesishez és a Greenenergy-hez hasonlóan kedves - és hasonló megítélés alá eső - KEG-ben akár hatalomátvétel is készülhet. Májusban a csaknem 15 millió részvénnyel rendelkező, cseppfolyós pb-gáz tároló cégben még senkinek sem volt 5 százalékot elérő tulajdonrésze, de júliusban két részvényes, Vajna Józsefné és Vajna Károly bejelentették, hogy együttesen 753 ezer részvényük van. (Ehhez nem kellett nagyon sok pénzt befektetniük, a pakett a mai 35 forintos áron alig 26 milliót ér.) Nem sokkal ezután jelentette be az igazgatóság, hogy 5 százalékot meghaladó részvényesek közgyűlést kezdeményeznek.

A két vezérigazgató, az elnöki posztot is betöltő, 2007-es rövid miniszterelnökségi szakállamtitkári szerepléséről ismertté vált Pimper Richárd és az augusztus eleje óta az operatív ügyekért felelő Lőrincz Benedek irányítása alatt álló - egy másik tőzsdei céget, a takarmány-előállító Visonka Nyrt.-t is 69 százalékban ellenőrző - KEG részvényeit 2009-ben 1580 forinton vezették be a tőzsdére.

A tavalyi évet 1,4 milliárdos, az idei év első négy hónapján már csak 25 milliós adózott veszteséggel abszolváló KEG teljes kapitalizációja jelenleg alig 525 millió forint. A veszteségek miatt a részvények eddigi 400 forintos névértékét a júliusi közgyűlés 100 forintra szállította le, ezt a napokban jegyezte be a cégbíróság.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!